Scenkonst Sörmland och koreografen Jenny Franke bjuder in till ett dansläger på Stjärnholms Slott som en del av Skulpturfestivalen 2019, där du får skapa dans utifrån en skulptur.

Böljande fast marmor kommer att få liv och rörelse genom den skaparförmåga som bor i alla dansare. Jenny säger: ”Jag räknar alla människor som dansare. Dansen är vårt första och äldsta språk. Genom min långa tid som dansare och koreograf har jag hela tiden mött just den insikten: oavsett bakgrund, träning, förmåga, teknik – dans förenar oss. Även i den fasta stenen dansar atomer. Allt bär rörelse. Alla har en dans som vill komma ut.”

I formen communitydans kommer vi under tio dagar skapa ett dansverk tillsammans. I ett communitydans-projekt möter en grupp människor en professionell koreograf, med målet att uppleva och utöva dans. Tanken är att visa det hela i någon form, som gruppen bestämmer tillsammans, i sitt lokalsamhälle. Communitydans ger möjlighet till rolig gemenskap, skapande, lustfyllt dansande och lokalt engagemang.

Välkommen att ta plats, oavsett tidigare erfarenhet av rörelse och dans!

Projektet vänder sig till flickor och kvinnor från 8 år och uppåt. Deltagare mellan 8-12 år behöver ha en aktiv vuxen med sig: mamma, moster, faster, farmor, mormor eller vän.

Utgångspunkt för skapande; Skulpturen ”Förväntan” av konstnären Yemisi Nilsson

Plats; en fantastisk sal på Stjärnholms slott, och utomhus

Datum: 31/7 , 1, 2/8, 5-8/8 ink uppvisning, samt söndag 11/8 då verket visas i St Botvids kyrka.

Tid: 10.00 -15.30 med avbrott för lunch och fika. (tiderna kan komma att justeras beroende på de som åker kollektivtrafik.) Projektet står för te och frukt.

Pris: Gratis, men begränsat antal platser och bindande anmälan

Anmälan: maila Jenny dansadingava@hotmail.com

Projektet är ett samarbete mellan Scenkonst Sörmland, Skulpturfestivalen, Oxelösunds kommun och Svenska kyrkan