Tors fiskafänge

Åskguden Tor vill dräpa Midgårdsormen som annars förutspås bli jordens undergång och får jätten Hymer att ta med honom ut på fiske.
Tor agnar reven med ett tjurhuvud och efter lång tålmodig väntan nappar det äntligen och Tor drar Midgårdsormen närmare båten. Men just som han höjer sin hammare för att dräpa vidundret ser Hymer vad det är som närmar sig, blir rädd och skär snabbt av reven så att Midgårdsormen försvinner ner i djupet igen.

Carl Wellander: Jörmungandr

Den här sagan finns avbildad redan på 700-talet och kan ge oss något även idag. Idag är hotet ett annat och det är vi som sitter i båten. Vi måste var och en själva avgöra om vi vill vara Tor eller Hymer. Och handla därefter. Vem vill du vara?

Jag har alltid skulpterat men det var först vid 40 års ålder som jag började ta mitt skulpterande på allvar. Det hela började med en födelsedagspresent från min fru i form av en utställning. Skapandet och gensvaret gav mig blodad tand som under åren öppnat dörrar både till ett flertal utställningar, nya material och framför allt vänner.

www.wellander.com
instagram: carlwellander