Kraftsamlare ingår i en serie skulpturer som utforskar hur verken påverkar och påverkas av jordens energier. När jag upptäckte hur forntida verk som skeppsättningar och domar-ringar fungerade ihop med jordens energier började jag undersöka om även mina verk fungerar på liknade vis. Den ingår i ett forskningsprojekt där jag undersöker hur stenskulptur/kraftsamlare kan samverka med jordenergier.

Jordens energier påverkar människor och människans energiproduktion påverkar jorden. Vi måste skapa en hållbar energiproduktion för framtiden. Jag har själv ca 200 kvm sol-paneler som kan producera 27 KW en solig dag.

Jag är en nyfiken och experimenterande konstnär som ser kreativiteten som en av mina främsta egenskaper. Jag tycker om att arbeta med flera olika tekniker och material, från små mini skulpturer till stora monumentala verk. Jag målar, skulpterar och kurerar utställningar eller deltar i internationella symposier eller workshops.

Hur påverkas vi av av jordenergierna och kan vi påverka dem?